Αναφορικά με τη γενική απεργία της Τρίτης στην Καταλονία, η CNT θέλει να δείξει την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση που έδωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας και σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες. Η λαϊκή κινητοποίηση απάντησε και πάλι ενάντια στη σοβαρή καταστολή υπό την οποία ζει η καταλανική κοινωνία. Η αλληλεγγύη των εργαζόμενων δείχνει για άλλη μια φορά ότι μπορεί να κάνει οτιδήποτε.

Αυτό δεν είναι μόνο μια άλλη παρότρυνση για δράση. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια επίθεση σε δικαιώματα και ελευθερίες που βαθαίνει το χάσμα μεταξύ της άρχουσας τάξης και της εργατικής μας τάξης. Το κράτος και το κεφάλαιο δείχνουν τα δόντια τους και το κάνουν με σαφή στόχο: να στηρίξουν το διεφθαρμένο και ολοκληρωτικό τους σύστημα. Ένα σύστημα το οποίο γνωρίζουμε σήμερα, μπορεί να κλονιστεί χάρη στη μεγάλη μαχητική κινητοποίηση.

Αυτή η γενική απεργία της Τρίτης στην Καταλονία είναι ένα γιγάντιο βήμα προς τον κοινωνικό αγώνα για να κατεδαφίσει αυτό το πολιτικό και οικονομικό σύστημα. Είναι μια υπερβατική σύγκρουση για τον αναρχοσυνδικαλισμό: δεν αγωνιζόμαστε να αλλάξουμε τις σημαίες αλλά για μια Κοινωνική Αλλαγή με κεφαλαία γράμματα που μας επιτρέπει να ανακτήσουμε τον έλεγχο της ζωής μας και ό, τι παίρνουν μακριά από εμάς.

Από την CNT δείχνουμε την απόλυτη απόρριψή μας απέναντι στους γραφειοκρατικούς μηχανισμούς που αποκαλούνται συνδικάτα και για άλλη μια φορά ευθυγραμμίστηκαν με την κυβέρνηση και τους εργοδότες για να τορπιλίσουν τη γενική απεργία στην Καταλονία. Αυτό δεν είναι κάτι νέο. Αυτό επαναβεβαιώνει την ορθότητα του οργανωτικού μοντέλου που βασίζεται στην άμεση δράση και την αλληλοβοήθεια. Ενώ οι CCOO και UGT σαμπόταραν το κίνημα των εργαζόμενων, χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις πολυάριθμες κλήσεις αλληλεγγύης πέρα ​​από τα σύνορα. Η αναγνώρισή μας είναι για αυτούς. Ο αγώνας μας στους χώρους εργασίας και στους δρόμους είναι γι ‘αυτούς. Η CNT είναι για αυτούς.

Ενάντια σε όλα τα κράτη

Για την ελευθερία! Για την κοινωνική επανάσταση!

Διαρκείς γραμματείες της Περιφερειακής Επιτροπής της Καταλονίας και των Βαλεαρίδων Νήσων και της Συνομοσπονδιακής Επιτροπής

Εθνική Συνομοσπονδία Εργασίας (CNT)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s