This slideshow requires JavaScript.

Την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Απρίλη πραγματοποιήθηκε το διήμερο για την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό στη Πάτρα, στον Έσπερο, στη πλατεία Γεωργίου.

Στόχος μας, μέσα από τη διοργάνωση αυτού του 2ημέρου, ήταν να δημιουργήσουμε ένα ακόμα έδαφος όπου θα αναδειχθεί ο πλούτος των αναρχικών αντιλήψεων και πρακτικών, οι προτάσεις, οι θέσεις και οι αγώνες των αναρχικών πάνω σε μια σειρά από ζητήματα που διατρέχουν την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα της εποχής μας.

Παράλληλα, δημιουργήσαμε για δυο μέρες ένα σταθερό σημείο αναφοράς για αναρχική παρέμβαση στο κέντρο της πόλης. Επιλέξαμε να προωθήσουμε τη δική μας κουλτούρα, την ελευθεριακή, ενάντια σε αυτήν της κυριαρχίας. Μια κουλτούρα που αντιτίθεται σε κάθε εξουσιαστική λογική. Την ελευθεριακή κουλτούρα που σημαίνει αλληλεγγύη, συντροφικότητα, απουσία ειδικών, συλλογικοποίηση και αυτοοργάνωση της έκφρασης.

Την πρώτη μέρα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο: «Η καταστροφή και λεηλασία της φύσης και της κοινωνίας από το κράτος και το κεφάλαιο. H συγκεντροποίηση και εμπορευματοποίηση των υδάτινων πόρων». Μια εκδήλωση σχετική με την καταστροφή και λεηλασία της φύσης και της κοινωνίας από το κράτος και το κεφάλαιο και την προσπάθεια ελέγχου του νερού, ως αναπόσπαστου στοιχείου για την εξέλιξη της ζωής και κατ’επέκταση των ανθρώπινων κοινωνιών. Πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις από την αναρχική ομάδα cumulonimbus από την Κέρκυρα για την προσπάθεια έμμεσης ιδιωτικοποίησης του νερού στην πόλης της και για την αξία του νερού ως κοινωνικού αγαθού ευρύτερα, την  αναρχική ομάδα “δυσηνιος ίππος” για το φράγμα Πείρος-Παραπείρος, τις επιπτώσεις στα παραποτάμια οικοσυστήματα και στις τοπικές κοινωνίες από την κατασκευή του καθώς και για τις εξελίξεις σχετικά με την ολοκλήρωση του έργου και τις μεθοδεύσεις για την τελική ιδιωτικοποίηση του φορέα διαχείρισης του. Τέλος, σύντροφοι από την  Πρωτοβουλία Αγώνα για τη Γη και την Ελευθερία από την Αθήνα μίλησαν σχετικά με την υπόθεση των φραγμάτων αι της εκτροπής του Αχελώου. Ο αγώνας για την υπεράσπιση του ποταμού και των τοπικών κοινωνιών βρίσκεται σε οριακή στιγμή ύστερα και από τις τελευταίες εξαγγελίες και πιεσεις για άμεση λειτουργία του Υ/Η φράγματος Μεσοχώρας. Για το λόγο αυτό έγινε ενημέρωση και για την κινητοποίηση που καλείται στη στέψη του φράγματος, στη Μεσοχώρα Τρικάλων, στις 4 Ιούνη.

Στη συνέχεια ακολούθησε η προγραμματισμένη θεατρική παράσταση «Ο κύκλος των “μάταιων” πράξεων» από τη θεατρική ομάδα πείρα(γ)μα που αφορούσε τη ζωή του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, ενός συνδικαλιστή κομμουνιστή που εκτελέστηκε στο σκοπευτήριο της Καισαριανής την 1η Μάη 1944.

Τη δεύτερη μέρα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο: “Ο κόσμος του κράτους και των αφεντικών σε απόλυτη χρεοκοπία. Ο αγώνας ενάντια στην Ευρώπη – Φρούριο, τον πόλεμο και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Εμπειρίες αγώνα από τα μέτωπα του αντιφασισμού και της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες” με εισηγήσεις από την Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτητων και τις συλλογικότητες-μελη της. Έπειτα, ακολούθησε συναυλία με τους Σπείρα, Πένθιμος/Clown, Daisy Chain και Refpolk.

Σε όλη τη διάρκεια του 2ημέρου υπήρχε στο χώρο κινηματικό βιβλιοπωλείο, έντυπο υλικό και έκθεση αφίσας του δυσήνιου ίππου και της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για τη διεξαγωγή αυτού του διημέρου. Την Αναρχική Πολιτική Οργάνωση, όπου μέσα από τις γραμμές της παλεύουμε κι εμείς καθημερινά, την αναρχική ομάδα cumulonimbus από την Κέρκυρα, την Πρωτοβουλία Αγώνα για τη Γη και την Ελευθερία, τα μουσικά σχήματα και τις πολιτιστικές ομάδες που πλαισίωσαν το εγχείρημα με τη συμμετοχή τους.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος”

Informação sobre os eventos de dois dias pela anarquia e o comunismo libertário

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s