This slideshow requires JavaScript.

Την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου συνεχίζεται στην αίθουσα των δικαστικών φυλακών Κορυδαλλού και σε αυτή του Εφετείου αντίστοιχα, η εκδίκαση της υπόθεσης του στεκιού «Αντίπνοια» -στο πλαίσιο της «δίκης της Χρυσής Αυγής»- στο οποίο τον Ιούνιο του 2008, πραγματοποιήθηκε δολοφονική επίθεση με μαχαίρια από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο συντρόφων. Έχουν προηγηθεί δύο συνεδριάσεις, η πρώτη στο χώρο του Εφετείου Αθηνών και η δεύτερη στον Κορυδαλλό.

Τα ναζιστικά τάγματα εφόδου επανεμφανίζονται σήμερα ακόμα περισσότερο αποθρασυμμένα, προκαλώντας ανοιχτά τους αντιφασίστες εντός της δικαστικής αίθουσας του Εφετείου στις 14 Φλεβάρη, με τις πλάτες της αστυνομίας που επιχείρησε να αποκλείσει την αντιφασιστική παρουσία εντός της δικαστικής αίθουσας. Μια επιχείρηση που έπεσε στο κενό ύστερα από τη δυναμική και οργανωμένη παρουσία του αντιφασιστικού και αναρχικού κινήματος εντός και εκτός δικαστικής αίθουσας και έσπασε στην πράξη τον αποκλεισμό και την απόπειρα διεξαγωγής της δίκης στη σιωπή και με την δημοκρατική κάλυψη των νεοναζί.

Την ίδια ώρα, τα τάγματα εφόδου στοχοποιούν συστηματικά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, μη διστάζοντας να “τα βάλουν” μέχρι και με μικρά προσφυγόπουλα σε δημοτικά σχολεία,  όπως στην πρόσφατη περίπτωση του Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη, όπου με την άμεση κινητοποίηση αναρχικών-αντιφασιστών στήθηκε όμως ένας ακόμα μαχητικός φραγμός στην προσπάθεια επιβολής του ρατσισμού και των πλαστών διαχωρισμών. Αποθρασύνονται δε, ακόμα περισσότερο, ύστερα από την κάλυψη και τη νομιμοποίηση που τους παρέχει το καθεστώς το οποίο πραγματοποιεί δημόσιες φιέστες μαζί τους, χτυπώντας με τους πραιτωριανούς του τους αναρχικούς και τους αντιφασίστες που στέκονται απέναντι τους, όπως στο πρόσφατο περιστατικό, την Τρίτη 21 Φλεβάρη, στα Γιάννενα, όπου οι αντιφασίστες, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν τους νεοναζί στην εκδήλωση για “την απελευθέρωση της πόλης”, έδωσαν μάχη με τους μπάτσους, με αποτέλεσμα το βαρύ τραυματισμό ενός συντρόφου.

Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήσαμε αντιφασιστική αφισοκόλληση το απόγευμα της Τετάρτης 22/2 (τη μοναδική ανακοινωμένη μέρα ανοίγματος των γραφείων των νεοναζί στην Πάτρα) σχετικά με την εκδίκαση της υπόθεσης του στεκιού Αντίπνοια και αναγράψαμε συνθήματα στην πολυκατοικία όπου στεγάζονται τα γραφεία των νεοναζί στην πόλη της Πάτρας, φτάνοντας έξω από την πόρτα τους.

Στείλαμε ένα ακόμα μήνυμα πως, σε πείσμα των κρατικών σχεδιασμών και των παρακρατικών συμμοριών, θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε απέναντι στην φασιστική πανούκλα και στον κρατικό ολοκληρωτισμό που την πριμοδοτεί. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στο φασισμό, αντλώντας δύναμη από τους συντρόφους μας σε όλο τον κόσμο, από τις ΗΠΑ μέχρι τα Βαλκάνια, που αγωνίζονται ενάντια σε αυτόν, αντλώντας κουράγιο από το χαμόγελο των προσφυγόπουλων που πάνε ανεμπόδιστα στο σχολείο, εμπνευσμένοι από τους αγώνες και τους αγωνιστές του παρελθόντος, οι οποίοι με πείσμα και ανιδιοτέλεια έδωσαν και αυτοί τη δική τους μάχη ενάντια στο φασισμό. Θα συνεχίσουμε να τσακίζουμε τους ναζί σε κάθε προσπάθεια τους να επανεμφανιστούν στο δημόσιο χώρο διαδίδοντας το μισάνθρωπο λόγο τους. Στη μάχη ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά, δεν υπάρχει εκεχειρία ούτε ανακωχή, παρά μόνο οργάνωση και διαρκής αγώνας.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (σχετική ανακοίνωση της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης εδώ)

 

αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” – μέλος της ΑΠΟ

Πάτρα, 23/2/2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s