Το μεσημέρι της 6ης Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα η διαδήλωση για τη συμπλήρωση 8 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από το μπάτσο Κορκονέα στα Εξάρχεια και για την κοινωνική εξέγερση που ακολούθησε για περισσότερες από 2 εβδομάδες και συγκλόνισε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο.

Στο αναρχικό μπλοκ που συγκροτήθηκε από την αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” συμμετείχαν περίπου 40-50 άτομα. Μοιράστηκαν δεκάδες έντυπα Γη και Ελευθερία της ΑΠΟ και η προκήρυξη των αναρχικών συντρόφων του Κύκλου της Φωτιάς από την Αθήνα.

Σήμερα, 8 χρόνια μετά, το επαναστατικό μας όραμα δε σταματά στο ξέσπασμα της αυθόρμητης εξέγερσης. Χρειάζεται να οργανωθούμε σε διάρκεια στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στις σχολές, χρειάζεται να συγκροτηθούμε πολιτικά και να φτιάξουμε  δομές που να πείσουν, να φέρουν και  να κρατήσουν στον αγώνα ακόμα περισσότερους.

Με κεντρικό πανό “Δεκέμβρης ’08 – Δεκέμβρης’16: για το πέρασμα από την αυθόρμητη εξέγερση στον οργανωμένο αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση, την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό” πορευτήκαμε στους δρόμους της Πάτρας κρατώντας ανοιχτά τα πανιά “για να πλεύσουμε από τους όρμους της  εξεγερσιακότητας, στην ανοιχτή θάλασσα της συνολικής κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης και χειραφέτησης. Για να γκρεμίσουμε τον γερασμένο κόσμο του φόβου, της υποταγής, της φτώχειας. Για να ζήσουμε τη μόνη ζωή που αξίζει να ζήσει κανείς, του αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση”.

Οργάνωση και Αγώνας

Για την Κοινωνία της Ισότητας, της Αλληλεγγύης και της Ελευθερίας

Για την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό

αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” – μέλος της ΑΠΟ

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s