Την Παρασκευή 18 Δεκέμβρη η κατάληψη Terra Incognita στη Θεσσαλονίκη δέχεται παρακρατική επίθεση με την απόπειρα εμπρησμού της εισόδου της. Αυτή η ενέργεια έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες αντίστοιχες επιθέσεις στην κατάληψη Libertatia στη Θεσσαλονίκη, και στο Αυτόνομο Στέκι στην Αθήνα. Και για τις τρεις προαναφερθείσες περιπτώσεις την ευθύνη έχει αναλάβει η νεοναζιστική οργάνωση “Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές”, μια παρακρατική γκρούπα καθοδηγούμενη από το παλιό πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου, Αντώνη Ανδρουτσόπουλο και γνωστή για τις διασυνδέσεις της με την κυπατζίδικη εφημερίδα “στόχος” του πάλαι ποτέ συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά στην Πολιτική Άνοιξη, Σάββα Χατζηπαρασκευά.

Εύκολα βγάζει κανείς το συμπέρασμα πως η μήτρα των παραπάνω επιθέσεων (και πολλών άλλων που έχουν συμβεί στο παρελθόν με πιο πρόσφατη τη βομβιστική επίθεση στην κατάληψη της έπαυλης Κουβέλου στην Αθήνα) είναι το ίδιο το κράτος που εκτός από τις κατασταλτικές επιθέσεις, τις απειλές και τους ξυλοδαρμούς προς τον κόσμο του αγώνα και τις δομές του, σταδιακά ξαναβγάζει τις παρακρατικές συμμορίες στο πεζοδρόμιο για να τρομοκρατήσει τους αγωνιστές και να περιθωριοποιήσει τις δομές του κινήματος από τη διασύνδεση τους με την υπόλοιπη κοινωνία.

Οι καταλήψεις και οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, που λειτουργούν αυτοοργανωμένα, αδιαμεσολάβητα και αντιιεραρχικά είναι αναπόσπαστο κομμάτι του συνολικού αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση και τη βαρβαρότητα του κράτους και του κεφαλαίου.  Χώροι που στην ουσία δρουν ανταγωνιστικά προς τις αξίες και τις πρακτικές του κόσμου της κυριαρχίας, λειτουργώντας ως προπλάσματα της κοινωνίας που οραματιζόμαστε, μιας κοινωνίας που θα λειτουργεί συλλογικά και μακριά από τη λογική του ατομισμού, του κανιβαλισμού, της επιβολής της δύναμης και της εκμετάλλευσης.

Από την πλευρά μας, στεκόμαστε στο πλευρό των συντρόφων και συντροφισσών που δέχονται τις ύπουλες επιθέσεις του κράτους και των παρακρατικών συμμοριών του. Είναι φανερό σε όλους πλέον πως το φασισμό δεν θα τον αντιμετωπίσει το κράτος, γιατί αποτελεί οργανικό του κομμάτι. Καλούμε όλους τους αγωνιζόμενους να επαγρυπνούν, έχοντας τη βαθιά πεποίθηση πως το μοναδικό προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης με τους φασίστες (όπως και επίλυσης όλων των κοινωνικών και ταξικών προβλημάτων) είναι οι δρόμοι του αγώνα και της αντίστασης. Η συντριβή του φασισμού θα είναι αποτέλεσμα των πλατιών, οργανωμένων στη βάση, μαχητικών, χειραφετημένων και ριζοσπαστικών αγώνων.  Τον φασισμό θα τον συντρίψουμε στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους δρόμους, στις γειτονιές, στις πλατείες, και στα οδοφράγματα.

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

Αυτοδιαχειριζόμενος χώρος “επί τα πρόσω”

Πατρέως 87, Πάτρα | epitaprosw.espivblogs.net

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s