Την Τετάρτη 5 Νοέμβρη πραγματοποιούνται εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στη δυτική Θεσσαλονίκη, ως εκλογικό κέντρο, ορίζεται το 11ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου. Μερικά επιφανή στελέχη της τοπικής οργάνωσης της χρυσής αυγής, μαζί με τους 2 υποψήφιους της νεοναζιστικής συμμορίας, βρίσκονταν στο χώρο των εκλογών έχοντας απλώσει πανό και προπαγανδιστικό υλικό της παράταξης “εθνικιστικό μέτωπο εκπαιδευτικών”.
Από νωρίς το πρωί, στο σημείο βρίσκονται μέλη σωματείων βάσης και αντιφασίστες εκπαιδευτικοί. Μόλις οι φασίστες έγιναν αντιληπτοί απαιτήθηκε από τους συγκεντρωμένους να “τα μαζέψουν και να φύγουν” ενώ μπροστά στην άρνηση και τις προκλήσεις τους δόθηκε δυναμική απάντηση που τους υποχρέωσε “να φύγουν σηκωτοί”.
Αρκετή ώρα αργότερα, πραγματοποιούνται προσαγωγές 6 ατόμων στην ευρύτερη περιοχή, οι οποίες μετά από αρκετές ώρες μετατρέπονται σε συλλήψεις.
Η συμμορία της χρυσής αυγής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ακόμα δεκανίκι του συστήματος, προορισμένο να κάνει την πιο βρώμικη δουλειά τρομοκράτησης της κοινωνίας και των αγωνιζόμενων ανθρώπων. Όσο κι αν επιχειρεί να προβάλλει το αντισυστημικό της προσωπείο, λειτουργεί επικουρικά στην κατεύθυνση εδραίωσης του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, που το ίδιο το κράτος έχει χαράξει. Αντιλαμβανόμαστε την απόπειρα της να διεισδύσει στα συνδικάτα ως κομμάτι της τρομοκρατικής της δράσης που λειτουργεί προς όφελος των αφεντικών και στοχεύει στον κατακερματισμό της εργατικής τάξης. Στους χώρους όπου οι εργαζόμενοι οργανώνονται για να διεκδικήσουν καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής δε χωράνε φασίστες. Είναι χρέος του εργατικού κινήματος να συντονιστεί με το ευρύτερο αντιφασιστικό και να μπλοκάρουν από κοινού την προσπάθεια εδραίωσης των νεοναζί στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.
Την Πέμπτη 28 Μαίου, οι 6 συλληφθέντες δικάζονται στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 6 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ που διώκονται για την αντιφασιστική κινητοποίηση σε σχολείο του Ευόσμου Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια των εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπων των εκπαιδευτικών.
ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ σε σχολεία, σχολές, χώρους δουλειάς, δρόμους και γειτονιές
αναρχική ομάδα «Δυσήνιος Ίππος»
27 Μαΐου 2015, Πάτρα