20150419_185640[1]

Στις 2 Μάρτη, οι πολιτικοί κρατούμενοι ξεκίνησαν απεργία πείνας για την κατάργηση των ειδικών συνθηκών κράτησης και των φυλακών υψίστης ασφαλείας, των τρομονόμων 187 και 187Α, του κουκουλονόμου, της ανεξέλεγκτης χρήσης DNA ως αποδεικτικό στοιχείο και την άμεση απελευθέρωση του πολυτραυματία Σάββα Ξηρού.

Από την πρώτη στιγμή, συγκροτήθηκε ένα κίνημα αλληλεγγύης όπου με δεκάδες πολύμορφες κινητοποιήσεις ανέδειξε τον αγώνα των απεργών, σπάζοντας τη συνωμοσία της σιωπής που επιτηδευμένα επιχειρούσαν να επιβάλλουν το κράτος και τα ΜΜΕ.

Η Κατάληψη της Πρυτανείας, επί 18 μέρες, αποτέλεσε ένα ανοιχτό κέντρο αγώνα και αντίστασης, προωθώντας τις διεκδικήσεις των απεργών πείνας πολιτικών κρατουμένων, θέτοντας σαφή πολιτικά περιεχόμενα και επιδιώκοντας την ουσιαστική σύνδεση του αγώνα τους με του υπόλοιπους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες που αναπτύσσονται στη δεδομένη χρονική συγκυρία. Εξαρχής, μέσα από μια σειρά ψευδών δημοσιευμάτων, κατασυκοφαντήθηκε από τα ΜΜΕ, τις πρυτανικές αρχές και την κυβέρνηση με στόχο να απονοηματοδοτηθούν τα πολιτικά της περιεχόμενα και να απαξιωθεί στην συνείδηση του κόσμου. Τις τελευταίες μέρες βρισκόταν υπό συνεχή αστυνομικό αποκλεισμό, καθώς τα ΜΑΤ είχαν στρατοπεδεύσει στο χώρο του κοινωνικού ασύλου στα Προπύλαια, ενώ διαρκώς πραγματοποιούνταν προσαγωγές και συλλήψεις αγωνιστών στα πέριξ της.

Το πρωί της Παρασκευής 17 Απρίλη, η κατειλημμένη πρυτανεία εκκενώθηκε τελικά με επέμβαση της αστυνομίας στο άσυλο, αφού μέσα από την αδιάλλακτη στάση των καταληψιών μπροστά στην κρατική καταστολή και τρομοκρατία, είχε καταστεί σαφές πως δεν θα έληγε παρά μόνο με τη λήξη του αγώνα των απεργών πείνας.

Την Πέμπτη 28 Μάη, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, δικάζεται συντρόφισσα που συμμετείχε στην κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, καθώς και άλλα 3 άτομα, που ενώ αφέθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις να μπουν στο κτίριο, τα ξημερώματα της Παρασκευής 17 Απρίλη, συνελήφθησαν λίγη ώρα μετά, κατά την έξοδό τους.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΝΤΙΘΕΣΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

 

αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος”

27 Μαΐου 2015, Πάτρα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s