sakta_sugk7

O φασισμός τσακίζεται στους δρόμους από τον κόσμο του αγώνα

μακριά απο δημοκρατικές ψευδαισθήσεις και κρατικές αυταπάτες

μαχητικά-αυτοοργανωμένα-αντιθεσμικά

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΑΝΤΙΠΝΟΙΑ ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ

που στις 30/6 2008 δέχτηκε επίθεση από 15-20 χρυσαυγίτες με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό 2 συντρόφων.
Στις 19 Σεπτέμβρη, και έπειτα απόαναβολή δικάζεται εκ νέου η υπόθεση της επίθεσης στο πρωτοδικείο Αθηνών

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι  και έπεσε νεκρός στις 18/9/13 από τα τάγματα εφόδου της χρυσής αυγής

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΤΡΙΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

συνέλευση αναρχικών για την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση

ΦΑΣΙΣΜΟΣ – ΚΡΑΤΟΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΣΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

”Δεν πολεμάμε τον φασισμό μαζί με την κυβέρνηση αλλά σε πείσμα της κυβέρνησης. Ξέρουμε ότι καμιά κυβέρνηση δεν πολεμάει τον φασισμό, για να τον καταστρέψει. Όταν η αστική τάξη βλέπει ότι η εξουσία γλιστρά από τα χέρια της, τον ανακαλεί, για να διατηρήσει τα προνόμιά της ”.
Buenaventura Durruti

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τη δολοφονία του αντιφασίστα εργάτη και μέλους της hip hop σκηνής Παύλου Φύσσα από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Μια δολοφονία, που εντασσόμενη σε ένα μακρύ κατάλογο τραμπούκικων και δολοφονικών επιθέσεων της Χ.Α, κατέστησε φανερό πως η αναβάθμιση της βίας της Χ.Α είναι ένα κομμάτι μόνο της αναβαθμισμένης βίας του κράτους και του κεφαλαίου εναντίον των εκμεταλλευόμενων αλλά και αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας.
Η επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυριαρχία τα τελευταία χρόνια εναντίον των από κάτω της κοινωνίας και εναντίον όσων αντιστέκονται στη λεηλασία της ζωής τους είναι ολοκληρωτική. Το κράτος, προσπαθώντας να εξασφαλίσει τη συνεχή κερδοφορία του κεφαλαίου εν μέσω βαθιάς δομικής καπιταλιστικής κρίσης, έχει εισάγει ένα σύγχρονο ολοκληρωτισμό που στόχο έχει να κάμψει τις αντιστάσεις των αγωνιζομένων κομματιών της κοινωνίας. Είδαμε χιλιάδες ανθρώπους να μένουν άνεργοι, μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας να ζει στο όριο της φτώχειας, είδαμε τις εργασιακές σχέσεις να απορρυθμίζονται προς όφελος των αφεντικών, τις συλλογικές συμβάσεις να καταργούνται, πολλές απεργίες και διαδηλώσεις να καταστέλλονται με τη βία από τα ΜΑΤ, αγωνιστές να συλλαμβάνονται και να ποινικοποιείται ο συνδικαλισμός και η διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς. Ταυτοχρόνως, χιλιάδες μετανάστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν επ’ αόριστον πίσω από τα κάγκελα των στρατοπέδων συγκέντρωσης, άλλοι μετανάστες πυροβολήθηκαν από τα αφεντικά, επειδή ζήτησαν τα μεροκάματά τους, όντες όλοι αυτοί σε κατάσταση εξαίρεσης και λειτουργώντας για τα αφεντικά όχι πλέον ως φτηνό εργατικό δυναμικό, αλλά ως άνθρωποι-σκουπίδια, αναλώσιμοι κατά το συμφέρον του κάθε αφεντικού. Είδαμε επίσης ελεύθερους κοινωνικούς χώρούς και καταλήψεις να δέχονται την επίθεση του κράτους καθώς και αντιφασίστες να βαsανίζονται στα κολαστήρια της ΓΑΔΑ.

Συνέχεια εδώ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s