Πανό για τη δίκη του Δεκέμβρη από το Δυσήνιο Ίππο
Πανό για τη δίκη του Δεκέμβρη από το Δυσήνιο Ίππο

Για την Τρίτη 29 Ιουλίου ήταν προγραμματισμένο το δικαστήριο των 5 συλληφθέντων της διαδήλωσης της 7ης Δεκέμβρη 2008 στην Πάτρα, μια μέρα μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από το μπάτσο Κορκονέα στα Εξάρχεια και  το ξέσπασμα της κοινωνικής εξέγερσης που για περισσότερες από δυο βδομάδες εξαπλώθηκε σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας ταρακουνώντας συθέμελα το σύστημα.

Στη συγκέντρωση που είχε καλεστεί από την αναρχική ομάδα “Δυσήνιος Ίππος” συμμετείχαν αρκετοί αλληλέγγυοι σύντροφοι και συντρόφισσες. Η δίκη αναβλήθηκε ξανά, αυτή τη φορά για τη Δευτέρα 1η Δεκέμβρη 2014.

ncnmjjfisf53d756f8b8125

Άποψη της συγκέντρωσης μπροστά στο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας
Άποψη της συγκέντρωσης μπροστά στο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας

Παράλληλα, σήμερα ήταν και η προτελευταία μέρα της πολυήμερης δίκης του μεγαλοτσιφλικά Βαγγελάτου και των επιστατών μπράβων του που στις 17 Απρίλη 2013 πυροβόλησαν με καραμπίνες και τραυμάτισαν σοβαρά 35 μετανάστες – εργάτες γης που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Πριν την έναρξη της δίκης πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης από μετανάστες εργάτες γης και αλληλέγγυους που κατέληξε σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια.

DSC_1538

2 Πανό από συντρόφους για τις 2 υποθέσεις
2 Πανό από συντρόφους για τις 2 υποθέσεις

Ύστερα από ένα μεγάλο διάστημα διεξαγωγής σε κλίμα τρομοκρατίας για τους μετανάστες-μάρτυρες κατηγορίας τόσο στην αίθουσα του δικαστηρίου όσο και στη Μανωλάδα που αρκετοί από αυτούς συνεχίζουν να ζουν και να εργάζονται, αλλά και εκφοβισμού των αλληλέγγυων από την πλευρά της αστυνομίας και των διάφορων έμμισθων και μη οπαδών του Βαγγελάτου (δικηγόρων, χωριανών και συγγενών) φτάνει στο τέλος της. Η δίκη συνεχίζεται μέχρι αυτήν την ώρα (απόγευμα Τρίτης), ενώ η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί αύριο Τετάρτη 30 του μήνα.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΩΣ ΕΝΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΣΩΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ… Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ 7ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2008 ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΤΗΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s