Σήμερα το πρωί, 28/1/14, κλιμάκιο της κρατικής ασφάλειας με τη συνοδεία εισαγγελέα εισβάλουν για «έρευνα» στο σπίτι μου. Καταστρέφουν τις κλειδαριές, ανακατεύουν τα πράγματά μου (ντουλάπες, πατάρια, κλπ) και τέλος αποχωρούν χωρίς κανένα «εύρημα», αντικαθιστώντας τις κλειδαριές και αφήνοντας στους γείτονες το μήνυμα «να πάω στον 6ο της ΓΑΔΑ να πάρω τα νέα μου κλειδιά» (!)

Αυτή η στοχοποίηση από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς με βάση την πολιτική μου ταυτότητα ως αναρχικός δεν είναι η πρώτη. Έχει προηγηθεί η προσαγωγή/απαγωγή μου έξω από το σπίτι μου τόσο τη 12η Φλεβάρη του 2012 (ημέρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου και κορύφωσης των διαδηλώσεων ενάντια στην υποτίμηση της ζωής και της αξιοπρέπειας της κοινωνίας) όσο και στις 17 Νοέμβρη του 2013 και η πολύωρη κράτησή μου στη ΓΑΔΑ μέχρι την ολοκλήρωση των διαδηλώσεων.

Η έφοδος στο σπίτι μου εντάσσεται στην «αντι»-τρομοκρατική επιχείρηση (προπαγανδιστική, δικαστική, αστυνομική) που έχει εξαπολύσει τις τελευταίες μέρες το κράτος εναντίον αναρχικών και αντιεξουσιαστών με δεκάδες εισβολές και έρευνες σε σπίτια με βάση «ανώνυμες καταγγελίες» για τον δήθεν εντοπισμό όπλων, εκρηκτικών ή ακόμα και του Χ. Ξηρού.

Η προπαγανδιστική και νομική πρόφαση αυτών των μεθοδεύσεων εξ αρχής ήταν γελοία και όσο το κυνήγι μαγισσών συνεχίζεται η επιχείρηση αυτή παίρνει το χαρακτήρα της φάρσας. Είναι προφανές ότι αν ο στόχος των κατασταλτικών μηχανισμών είναι η εύρεση όπλων, εκρηκτικών ή του Χ.Ξ. σε σπίτια αναρχικών, τότε είμαστε μπροστά σε ένα ακόμα μεγαλειώδες φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ και του υπουργείου προ.πο.

Όμως, από την πρώτη στιγμή αυτής της κατασταλτικής επιχείρησης ήταν ολοφάνερος ο στόχος της, ενώ η κλιμάκωσή της δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες και αυταπάτες. Ο στόχος είναι η διαρκής πίεση και στοχοποίηση αναρχικών αγωνιστών, η τρομοκράτηση κάθε αγωνιζόμενου ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα και ο παραδειγματισμός όλης της κοινωνίας.

 Τη στιγμή που το κράτος και το κεφάλαιο κλιμακώνουν την αντικοινωνική τους επίθεση εντείνοντας τους αποκλεισμούς, καταδικάζοντας όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας στη μαζική ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση…

…Τη στιγμή που βασανίζουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα αστυνομικά τμήματα και δολοφονούν εκατοντάδες στο Αιγαίο και τον Έβρο…

…Τη στιγμή που οξύνουν την κρατική και παρακρατική καταστολή εναντίον συνολικά των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων που αναπτύσσονται από τα κάτω, και ειδικότερα στοχεύουν στην εγκληματοποίηση και απονοηματοδότηση του αναρχικού αγώνα…

 …από την πλευρά των εκμεταλλευόμενων ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για την κατάκτηση μιας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης, αξιοπρέπειας και ελευθερίας είναι ο δρόμος του αγώνα για την κοινωνική επανάσταση, για την ανατροπή του κόσμου της εξουσίας του κράτους και του καπιταλισμού.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

 Παναγιώτης Βαρθάλης

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s