1229958_10151719811663579_982205458_n

α. Ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη δολοφόνου, Γιώργου Ρουπακιά, μεγαλοστελέχους της Τ.Ο. Νίκαιας της Χρυσής Αυγής και έμμισθου μπράβου των νεοναζί στην περιφέρεια Πειραιά, όταν αυτός και η παρέα του δέχτηκαν επίθεση από οργανωμένη ομάδα χρυσαυγιτών, το βράδυ της 17ης Σεπτέμβρη, στο Κερατσίνι.

β. Πρόκειται για την ίδια συμμορία που λίγες μέρες πριν επιτέθηκε στο Πέραμα σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και μέλη του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης. Είναι οι ίδιοι τραμπούκοι που, εδώ και κάποια χρόνια, δρουν μέσα στη νύχτα, ξυλοκοπώντας ανυπεράσπιστους μετανάστες επειδή δεν τους αρέσει το χρώμα τους και τραμπουκίζοντας νεολαίους επειδή δεν ταιριάζουν στην αισθητική τους.

γ. Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από τους φασίστες: Η Χρυσή Αυγή, κρατικό ενεργούμενο και υποχείριο από τη στιγμή της ίδρυσης της και πολιτικό εγγόνι των χιτών και των ταγματασφαλιτών της κατοχής και του εμφυλίου και κληρονόμος της παρακρατικής δράσης των γκοτζαμάνηδων που δολοφόνησαν το Λαμπράκη, αλλά και των κένταυρων και των rangers της ΟΝΝΕΔ που δολοφόνησαν και τον αγωνιστή καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα, μπορεί σήμερα να προωθείται διακαώς ως αντισυστημική δύναμη και να προβάλλει ένα δήθεν κοινωνικό προσωπείο, στην πραγματικότητα όμως υπάρχει για να αναπτύξει τα πιο συντηρητικά και αντιδραστικά ένστικτα μια κοινωνίας σε κρίση, διαλύοντας του όποιους συλλογικούς, ταξικούς δεσμούς είχε και προωθώντας το σταδιακό εκφασισμό της. Έφτασε ήδη ο καιρός που χρησιμοποιείται ξανά και εντελώς απροκάλυπτα ως συστημική εφεδρεία, βρισκόμενη στο πλευρό της κατασταλτικής και αντικινηματικής δράσης των επίσημων κρατικών δυνάμεων. Ενδεικτικά να αναφέρουμε τις επιθέσεις σε πάγκους μεροκαμματιάρηδων μικροπωλητών σε Ραφήνα και Μεσολόγγι, τις επιθέσεις σε καταλήψεις και ανοιχτά κοινωνικά κέντρα, τις αμέτρητες επιθέσεις σε μετανάστες με αποκορύφωμα τη δολοφονία 27χρονου Πακιστανού στα Πετραλωνα, τους ξυλοδαρμούς και τους τραμπουκισμούς αντιφασιστών νεολαίων και αγωνιστών σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης όσων αντιστέκονται στο καθεστώς της εξαθλίωσης και του ολοκληρωτισμού. Ίδια είναι και η στάση της στο εσωτερικό της βουλής καθώς, ανάμεσα σε άλλα, δε δίστασε να υπερψηφίσει την ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας και να υπερασπιστεί τα ιδιωτικά συμφέροντα διαφόρων επιχειρηματικών ομάδων.

δ. Δεν τρέφουμε καμιά αυταπάτη για το κράτος: Ο Δένδιας και ο στρατός κατοχής του μπορεί σήμερα να εμφανίζονται επικοινωνιακά ως λυτρωτές από τους δολοφόνους φασίστες, αργά ή γρήγορα όμως θα ξανασυμπράξουν μαζί τους για να οργανώσουν τους νέους αντικοινωνικούς και αντικινηματικούς σχεδιασμούς τους. Ο φασισμός σήμερα δεν είναι προνόμιο της Χρυσής Αυγής. Εκπορεύεται από το ίδιο το κράτος και επιβάλλεται σε κάθε πεδίο της καθημερινής ζωής με κυρίαρχο στόχο την καθυπόταξη των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας, την κατατρομοκράτηση των υπόλοιπων και την επιβολή παντού σιγής νεκροταφείου…

ε. Πρόκειται για το ίδιο κράτος που καταδικάζει στην ανέχεια, την πείνα, την εξαθλίωση και το θάνατο εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους εξαιτίας της εφαρμογής ενός διευρυμένου σχεδιασμού ολοένα και εντεινόμενης επίθεσης σε βάρος της κοινωνίας, τόσο από τα εγχώρια πολιτικά και οικονομικά αφεντικά, όσο και τους υπερεθνικούς τους συμμάχους (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ). Ένας σχεδιασμός που έχει διαμορφώσει μια ζοφερή, αποπνικτική ατμόσφαιρα για εκατομμύρια προλετάριους. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο συνολικής επίθεσης της κυριαρχίας, την εμφάνιση τους έχουν κάνει και οι παρακρατικές-φασιστικές ομάδες κρούσης που έσπευσαν να συνδράμουν στη διαδικασία εγκαθίδρυσης του κρατικού ολοκληρωτισμού.

στ. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να ελπίζουμε στην ανάπτυξη ενός ζωντανού και μαχητικού κινήματος που θα ανατρέψει την υπάρχουσα ζοφερή πραγματικότητα αντιπροτείνοντας μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας, δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, τότε θα πρέπει άμεσα να ξεμπερδέψουμε με τους φασίστες δολοφόνους, μην αφήνοντας τους χώρο πουθενά για να διαχύσουν τις μισάνθρωπες αντιλήψεις τους. Παράλληλα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο βασικός εχθρός είναι το σύστημα που δημιουργεί τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, την καταπίεση, το ρατσισμό. Είναι το ίδιο σύστημα που γεννάει και τροφοδοτεί το φασισμό για να τον χρησιμοποιήσει ως πιστό μαντρόσκυλο απέναντι στις επερχόμενες κοινωνικές και ταξικές εξεγέρσεις.

ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ που δολοφονήθηκε από χρυσαυγίτες το βράδυ της Τρίτης 17 Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ σε κάθε απόπειρα εκδήλωσης τους στο κοινωνικό πεδίο

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ – ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

αναρχική ομάδα “Δυσήνιος Ίππος”

Πάτρα, 22 Σεπτέμβρη 2013

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s