3

Το απόγευμα της Δευτέρας 2 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε προειδοποιητική αντιφασιστική πορεία ενάντια στις προθέσεις της χρυσής αυγής να πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πλατεία Όλγας στην Πάτρα.

Είναι γνωστό πως η πλατεία Όλγας αποτελεί ζωτικό σημείο αναφοράς του αντιφασιστικού και ευρύτερα του κοινωνικού και ταξικού κινήματος της Πάτρας εδώ και αρκετές δεκαετίες. Ειδικά σε μια πόλη που γνωρίζει πολύ καλά το ρόλο των παρακρατικών συμμοριών και τα αποτελέσματα της δράσης τους, έχoντας θρηνήσει θύματα εξαιτίας της, θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως δεν θα γίνει ανεκτή η παρουσία οποιουδήποτε σκοπεύει να διαχύσει το μίσος και το ρατσιστικό του δηλητήριο.

2

1

Περισσότεροι από 700 αντιφασίστες και αντιφασίστριες, νεολαίοι, άνεργοι, εργαζόμενοι, ντόπιοι και μετανάστες, αναρχικοί, κομμουνιστές, αριστεροί, πορευτήκαμε στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας στέλνοντας σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Στους νεοναζί πως παρά το γεγονός ότι αβαντάρονται απροκάλυπτα πλέον από το κράτος και την αστυνομία, στο δρόμο θα τα βρουν πολύ σκούρα έχοντας απέναντι τους αποφασισμένους και μαχητικούς αγωνιστές και αγωνίστριες που δε σκοπεύουν να παραδώσουν αμαχητί τους δημόσιους και ελεύθερους χώρους στα ρατσιστικά και δολοφονικά τους χέρια. Στο κράτος πως οι ταξικές και κοινωνικές αντιστάσεις δεν κάμπτονται έτσι εύκολα γιατί είναι βαθιά ριζωμένες στις συνειδήσεις χιλιάδων ανθρώπων και καθημερινά ριζώνουν σε ακόμα περισσότερους, παρά τη γενικευμένη επίθεση που διεξάγει σε βάρος των ριζοσπαστικών και ακηδεμόνευτων κοινωνικών αγώνων, εκκενώνοντας τους αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα, αντίστασης και δημιουργίας. Στο ίδιο το κίνημα πως με αλληλέγγυα, αποφασιστική και μαχητική παρουσία στους δρόμους και τις πλατείες μπορεί να ανακόψει στην πράξη την επίθεση κράτους και νεοναζί.

Σήμερα η αντιφασιστική παρουσία στην πλατεία Όλγας συνεχίζεται από τις 5 το απόγευμα. Γι να μείνει ελεύθερη, ως διαρκές σημείο αναφοράς των αγωνιζόμενων ανθρώπων της Πάτρας.

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ -ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΠΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

Υ.Γ. Λίγο πριν την έναρξη της πορείας, η Χρυσή Αυγή πραγματοποίησε την -αν μη τι άλλο- σώφρονα επιλογή να μεταφέρει τη συγκέντρωση στα γραφεία της, που περιστοιχίζονται δεξιά και αριστερά από 2 αστυνομικά τμήματα, έχοντας λάβει το μήνυμα σχετικά με το σε ποιους ανήκουν οι δρόμοι και οι πλατείες αυτής της πόλης.

Υ.Γ. 2: Βίντεο από την αντιφασιστική πορεία υπάρχουν στα παρακάτω link

(μπροστά στο Παράρτημα)http://www.youtube.com/watch?v=l1_QvABdvZ0

 

 

(από την πλατεία Γεωργίου) http://www.youtube.com/watch?v=RyzMbbvlcs8

2 thoughts on “Ενημέρωση από αντιφασιστική πορεία (Δευτέρα 2/9)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s