images (1)

ΑΣ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΡΟΘΙΕΣ ΜΑΣ ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ…

Μείναμε στωικά παρατηρητές του αντίκτυπου που θα επέφερε ο φασιστικός-ναζιστικός χαιρετισμός του ποδοσφαιριστή της Αστραπής Ψαροφαΐου Σπύρου Σουγλέρη, που θέλησε να μιμηθεί τον Κατίδη της ΑΕΚ και να αποκτήσει τα δικά του 15 λεπτά δημοσιότητας, όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει ότι αντιστοιχεί στον καθένα, ο Άντι Γουόρχολ το 1968

Αφού λοιπόν ο θόρυβος καταλάγιασε, θέλουμε και εμείς με την σειρά μας να πούμε μερικά πράγματα.

Γιατί κάποιοι εξαιτίας της ηλιθιότητάς τους δεν μπορούν να αντιληφθούν τι προωθούν τεντώνοντας το χέρι τους καθ’ ομοίωση του Χίτλερ (εκτός κι αν είναι όντως νεοναζί οπότε γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν).

Γιατί όσο και αν κάποιοι –συνειδητά ή ασυνείδητα– προσπαθούν να περάσουν ως μόδα ή ακόμα χειρότερα ως μήνυμα συμπαράστασης (!) τον συγκεκριμένο χαιρετισμό, το κύριο νόημα που έχει είναι αδιαμφισβήτητο: τα δεινά για εκατομμύρια ανθρώπους που αντιμετώπισαν την θηριωδία των ναζί και την έκφραση των πιο παρανοϊκών ιδεών για την ανθρωπότητα.

Γιατί δε θα αφήσουμε ούτε σπιθαμή χώρου σε οποιουσδήποτε επιθυμούν να εκμεταλλευτούν τέτοια γεγονότα και συμπεριφορές για τους δικούς τους σκοτεινούς σκοπούς.

Ως Αυτόνομη Π.Ο., θεωρούμε πως ο ρατσισμός και ο ναζισμός δεν έχουν καμία θέση στα γήπεδα, όπως και στη ζωή μας. Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοιανεξάρτητα από το χρώμα, το φύλο, τη σεξουαλική προτίμηση, τη γλώσσα, την καταγωγή τους.

Στο ποδόσφαιρο και ειδικά στον ερασιτεχνικό αθλητισμόθα πρέπει στα γήπεδα να ενωνόμαστε και όχι να σπέρνουμε το μίσος. Σαν σωματεία και σαν παίκτεςδεν θα πρέπει να περιμένουμε την ΕΠΣΑ και την κάθε αρμόδια αρχή να πάρει μέτρα, αλλά θα πρέπει να αποκτήσουμε συνείδηση και ανθρωπιά και να τελειώνουμε τέτοια περιστατικά εν τη γενέσει τους.

Η αντίδραση της ίδιας της ομάδας του, της Αστραπής Ψαροφαΐου που εξέδωσεανακοίνωση καυτηριάζοντας το γεγονός μας καλύπτει και πιστεύουμε ότι δεν ήταν για τους τύπους και την αποφυγή τιμωρίας.

Ας χτίσουμε σχέσεις ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ μεταξύ μας. Είναι η μόνη ελπίδα στον κόσμο που ζούμε για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα υγειές περιβάλλον. Με το να δίνουμε πάτημαστους φασίστες για δημοσιότητα και υπεραξία στις απόψεις τους, θα καταφέρουμε απλάκάποιοι να μιμηθούν τις συμπεριφορές τους, χωρίς η πλειονότητά τους να γνωρίζει τι ακριβώς πρεσβεύουν. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα παιδί που βλέπει ως ίνδαλμα τον αγαπημένο του ποδοσφαιριστή…

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΥΓΓια να είμαστε ξεκάθαροι, το δηλώνουμε εξαρχής. Θα είμαστε αμείλικτοι σε οποιαδήποτε ρατσιστική-φασιστική συμπεριφορά συναντήσουμε. Και για κάθε χέρι που σηκώνεται ναζιστικά γνωρίζουμε χιλιάδες τρόπους για να κατέβει.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s