To απόγευμα της τρίτης 24 απρίλη πραγματοποιήθηκε αντιρατσιστική-αντιφασιστική πορεία στην Άρτα ξεκηνώντας με συγκέντρωση-μικροφωνική παρέμβαση στην κεντρική πλατεία και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό και την φασιστική απειλή.

Γύρω στους 130 αντιφασίστες και αντιφασίστριες πορεύτικαν με δυνατό παλμό, αντιρατσιστικά και  αντιφασιστικά συνθήματα και γέμισαν την πόλη με τρικάκια και κείμενα.

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε στην μικροφωνική.

Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον

δε θα πεθάνει μόνος τσάκισε τον.

Η τηλεοπτική- χρηματιστηριακή δημοκρατία κράτους και κεφαλαίου για χρόνια έσπειρε στην κοινωνία πλαστές ανάγκες, ψεύτικες ευημερίες, αυταπάτες, άρτους και θεάματα καλλιεργώντας μια αποχαύνωση που διατηρεί παραγωγικούς υπηκόους σε μία διαχρονική εκμετάλλευση – υποταγή.

Όσο κυκλοφορούσε αρκετό χρήμα ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των αφεντικών σε υπερσυσσώρευση πλούτου, καθώς και την «ευκολία πρόσβασης» των σκληρά εργαζόμενων-εκμεταλλευόμενων στα καταναλωτικά αγαθά που τους καθιστούσαν κοινωνικά και ψυχολογικά επαρκείς, όλα πηγαίνανε ρολόι.

Όταν οι καπιταλιστές του ελληνικού κράτους αντιλαμβάνονται ότι το μαγαζί «πάει για φούντο» αποφασίζουν «τα σπασμένα» να τα πληρώσουν οι πελάτες που θα τους ανακηρύξει πολύ εύκολα σε συνέταιρους (μαζί τα φάγαμε).

Ενώ ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας αντιδρά, αμφισβητεί και εναντιώνεται, η πρώτη απάντηση του «κράτους πρόνοιας» είναι τα χημικά, η βία και ο γενικευμένος φόβος.

Βλέποντας πως δεν μπορούν έτσι εύκολα να επιβληθούν και να κοροϊδέψουν τη κοινωνία

εφευρίσκουν συνεχώς καινούριους εχθρούς και επιστρατεύουν παλιές μεθόδους όπως η γνωστή καραμέλα του πατριωτισμού, που για αιώνες κρατά τους λαούς προσκυνημένους και παράλληλα δηλητηριασμένους με ανούσιο μίσος και φόβο.

Διαστρεβλωμένες αντιλήψεις, ιστορικές ανακρίβειες, καθώς και ηλίθιες δεισιδαιμονίες και

δαιμονοποίηση των “ξένων”, συντηρούνται υποσυνείδητα, υποβόσκουν και σε καιρούς “οικονομικής κρίσης” αναζωπυρώνονται από την μεριά των εξουσιαστών.

Με την πλύση εγκεφάλου από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης οι κρατιστές δημιουργούν κλήμα κοινωνικού αυτοματισμού ανάμεσα στους εργαζόμενους και προοπτικές κοινωνικού κανιβαλισμού, στοχεύοντας πάντα στις πιο εξαθλιωμένες κοινωνικές ομάδες,

Υπουργοί, πολιτικοί φορείς, αστυνομία και φασιστικές συμμορίες συνεργάζονται απροκάλυπτα πλέον, σε ιδεολογικό αλλά και στρατιωτικό επίπεδο, διαχέοντας ρατσιστικό μίσος, ξενοφοβία, και αρρωστημένο πατριωτισμό.

Ξεφυτρώνουν διαφόρων ειδών «πατριώτες» και Ελληναράδες, με διάφορα ψυχοσύνδρομα.

Ναζιστικές οργανώσεις που κατά καιρούς χρησιμοποιούνταν σαν στρατιωτικές εφεδρείες του κράτους με δολοφονικής δυναμικής χτυπήματα σε ανθρώπους που αγωνίζονται αλλά και σε μειονότητες, (με την πλήρη κάλυψη των σωμάτων ασφαλείας) κάνουν την εμφάνιση τους στα κανάλια,(δημοσκοπήσεις)σε διάφορες γειτονιές παρουσιαζόμενοι  ως υπερασπιστές του «έθνους και της φυλής».

Μαχαιροβγάλτες, κρετίνοι, νοσταλγοί του Χίτλερ και δηλωμένοι εχθροί της δημοκρατίας,έχουν το θράσος να περιφέρονται (μέσα σε μία κοινωνία που έζησε την ναζιστική κτηνωδία αλλά και τα προδοτικά εγκλήματα από τους ομοϊδεάτες τους δοσίλογους, ταγματασφαλίτες, μαυραγορίτες και τους συνεργάτες της χούντας)και με περίσσιο λαϊκισμό να παριστάνουν τους αντι-μνημονιακούς και απελευθερωτές.

 Να σπάσουμε τα ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ που εκκολάπτουν τα φίδια του ναζισμού.

Καμία ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας.

Δεν ξεχνάμε την σφαγή στο Κομμένο και το ναζιστικό ολοκαύτωμα.

Τα τάγματα ασφαλείας, τους γερμανοτσολιάδες, τους δοσίλογους μαυραγορίτες και τους μαχαιροβγάλτες μαφιοζουσ του παρακρατους.

Καμία ανοχή στουσ κρατικόυσ και παρακρατικόυσ μηχανισμουσ .

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ 

ΧΩΡΙΑ

 
 Για μια κοινωνία αλληλεγγύης ισότητας ελευθερίας 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s