Το Σάββατο 9 Απρίλη πραγματοποιήθηκε στο Παράρτημα εκδήλωση-συζήτηση από τη συνελευση αναρχικών ενάντια στη μισθωτή σκλαβιά “ο εργαλειοφόρος” σε συνεργασία με την αναρχική συλλογικότητα από την Αθήνα “Χορός της Καρμανιόλας”. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν: Καπιταλιστική κρίση — Ελληνική περίπτωση — Μορφές οργάνωσης — Κοινωνικές αντιστάσεις. Αρχικά πραγματοποιήθηκε μια εκτενής εισήγηση των συντρόφων από την Αθήνα αναφορικά με την κρίση ως δομικό στοιχείο του καπιταλιστικού οικοδομήματος και το πως αυτή εμφανίστηκε στον ελλαδικό χώρο.

Στη συνέχεια, σύντροφοι από τη συνέλευση του εργαλειοφόρου τοποθετήθηκαν σχετικά με το ζήτημα της οργάνωσης των από τα κάτω στο σήμερα, τους τρόπους και τις διαδικασίες που προωθούμε ως μορφή κοινωνικής άμυνας και επίθεσης απένατι στην ολομέτωπη επίθεση κράτους και κεφαλαίου. Αναφέρθηκαν χαρακτηρίστικα παραδείγματα αγώνα όπως αυτό των κατοίκων της Κερατέας και των εργαζομένων στο εστιατόριο Banquet στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από τις θεματικές που θίχτηκαν, αλλά και ευρύτερα, με τη συμμετοχή αρκετών συντρόφων-ισσών. Στην εκδήλωση που κράτησε σχεδόν 4 ώρες παραβρέθηκαν περισσότερα από 100 άτομα. Πριν την έναρξη της έγινε προβολή του ντοκιμαντέρ “Οι λαχειοπόλες του ουρανού” που πραγμαεύεται τους κοινωνικούς αγώνες στην Ελλάδα τη δεκαετία ’60-’70.

Η εισήγηση στην εκδήλωση από τη συνέλευση του εργαλειοφόρου βρίσκεται εδώ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s