Μπροσούρα που εκδόθηκε από την Αυτόνομη Συνάντηση Αγώνα τον Οκτώβρη του 2010 με αφορμή το 2ήμερο εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ενάντια στην καταστοφή και τη λεηλασία της φύσης και της κοινωνίας, στα φράγματα και την εκτροπή του ποταμού Αχελώου και στο ιδεολόγημα της “πράσινης” ανάπτυξης.

σε μορφή pdf

H Αυτόνομη Συνάντηση Αγώνα ενάντια στα φράγματα και την εκτροπή του ποταμού Αχελώου είναι μια αυτοοργανωμένη κινηματική διαδικασία συντονισμού, με την συμμετοχή συντρόφων και συντροφισσών από διάφορα μέρη της ελλάδας. Από το 2007 μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πλήθος δράσεων για την προάσπιση του ποταμού Αχελώου, και ευρύτερα ενάντια στη λεηλασία της φύσης από την κρατική-καπιταλιστική ανάπτυξη, σε διάφορεςπόλεις και με τη συμμετοχή ολοένα και περισσότερων αγωνιστών/τριων.

Η έκδοση του παρόντος εντύπου αποφασίστηκε το καλοκαίρι του 2010 στις όχθες του ποταμού στη Μεσοχώρα Τρικάλων, στη συνέλευση της Αυτόνομης Συνάντησης Αγώνα, στα πλαίσια της συνέχισης των δράσεών της. Σκοπός είναι να καταγραφεί η μέχρι τώρα διαδρομή της συνάντησης αυτής, να αποτελέσει εργαλείο και βάση στα χέρια ανθρώπων που θα θελήσουν να πλαισιώσουν τον αγώνα αυτό στη συνέχεια του, καθώς και ένα χρήσιμο αρχειακό κινηματικό υλικό. Αφορμή στάθηκε επίσης το 2μερο εκδηλώσεων της Αυτόνομης Συνάντησης Αγώνα στην Αθήνα στις 30-31 Οκτώβρη 2010.

*το έντυπο τυπώθηκε στην τυπογραφική κολεκτίβα Rotta στην Αθήνα, σε 1500 αντίτυπα. Διανέμεται σε εκδηλώσεις της Αυτόνομης Συνάντησης Αγώνα και σε στέκια, καταλήψεις και πολιτικούς χώρους, χωρίς αντίτιμο

http://axeloosasa.squat.gr/ — axel.asa@hotmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s