ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΠΡΙΛΗ

Συγκέντρωση και πορεία από το Παράρτημα είχε καλεστεί στις 18.00 από τη συνέλευση αναρχικών ενάντια στη μισθωτή σκλαβιά, “ο εργαλειοφόρος”. Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 200 άτομα, διέσχισε κεντρικούς δρόμους της Πάτρας με κεντρικό πανό “Πόλεμος κοινωνικός-ταξικός όχι συνδικαλισμός – αντίσταση με κάθε μέσο”. Μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα, πετάχτηκαν πάρα πολλά τρικάκια, γράφτηκαν συνθήματα σε τοίχους και τζαμαρίες τραπεζών και καταστημάτων. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύουν το κράτος και τ’αφεντικά απέναντι στην πλειοψηφία της κοινωνίας αλλά και αλληλεγγύης στους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές. Από πίσω ακολουθούσε μια διμοιρία ματ η οποία σε κάποιο σημείο επιχείρησε να πλησιάσει αρκετα κοντά, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία αφού στο πίσω μέρος είχε σχηματιστεί ισχυρή περιφρούρηση από ομάδα συντρόφων. Μετά τις 20.30 η πορεία επέστρεψε στο Παράρτημα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΜΑΗ

Από τις 10 το πρωί είχε στηθεί μικροφωνική στην πλατεία Όλγας και πραγματοποιήθηκε παρέμβαση-συγκέντρωση με μοίρασμα κειμένων για παραπάνω από 2 ώρες από περίπου 70-80 συντρόφους/ισσες. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης ομάδα συντρόφων κατευθύνθηκε προς την πορεία του εργατικού κέντρου όπου αριθμούσε συνολικά περισσότερα απο 1500 άτομα και γιουχάισε συνδικαλιστές μπάτσους που συμμετείχαν σ’αυτήν με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να αναγκαστούν να μαζέψουν άρον-άρον το πανό τους. Στη συνέχεια δέχτηκαν επίθεση και σπάστηκαν οι τζαμαρίες από το οικονομικό επιμελητήριο αχαίας, την τράπεζα πειραιώς και την εθνική ασφαλιστική, ενώ ο κόσμος διαλύθηκε στο Παράρτημα.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε στο Παράρτημα μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με το σύντροφο αγωνιστή Σ. Κατσαρό πάνω στο βιβλίο του “εγώ ο προβοκάτορας, ο τρομοκράτης” με τη συμμετοχή αρκετού κόσμου, όπου συνεχίστηκε με συζήτηση γύρω από τα θέματα που απασχολούν το επαναστατικό κίνημα του σήμερα, τις προσπάθειες διεύρυνσης και τις προοπτικές του κοινωνικού-ταξικού αγώνα. Πριν την έναρξη της εκδήλωσης προβλήθηκε αυτοοργανωμένο βίντεο  συντρόφων από την Αθήνα διάρκειας 20′ για τα γεγονότα του Σικάγο το 1886.

ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s